ΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑ
Eshop

Δημιουργικές ιδέες για παιχνίδι τώρα που μένουμε σπίτι!

Αυτές τις δύσκολες μέρες που περνάμε, είναι πολύ σημαντικό, αφού μένουμε σπίτι μας, να έχουμε ποιοτικό χρόνο με τους αγαπημένους μας και πόσο μάλλον με τα παιδιά, που ως αεικίνητα πλάσματα είναι δύσκολο να προσαρμοστούν σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

Σκεφτήκαμε λοιπόν να σας προτείνουμε μερικές ευχάριστες δραστηριότητες, που θα μπορούσατε να κάνετε με τα παιδιά σας όσο μένετε μέσα στο σπίτι. Το μόνο που χρειάζεται είναι χρόνος και καλή διάθεση. Το πρώτο σίγουρα το έχουμε περισσότερο από άλλοτε. Όσο για το δεύτερο, δεν χρειάζεται παρά να κοιτάξουμε στα μάτια των παιδιών μας για να καταλάβουμε πόσο χαρούμενα είναι που, έστω με αυτές τις συνθήκες, έχουμε πολύ περισσότερο χρόνο μαζί τους.

Δραστηριότητα #1: Δείξτε στα παιδιά τις φωτογραφίες από τότε που ήταν μωρά, αλλά και τις δικιές σας από τότε που ήσασταν εσείς μωρά!

Δραστηριότητα #2: Κάντε ζωγραφιές για εκείνους που έχετε καιρό να δείτε καθώς τους προστατεύετε μένοντας σπίτι (παππού, γιαγιά, άρρωστο φίλο ή συγγενή) Φυλάξτε τις μέχρι να τους δείτε και να τους τις κάνετε δώρο. Μπορείτε επίσης να τους φτιάξετε ένα βίντεο και να τους το στείλετε.

Δραστηριότητα #3: Φτιάξτε «δοκό ισορροπίας», ακουμπώντας στο πάτωμα ένα σχοινάκι. Ζητήστε στα παιδιά να περπατήσουν στη δοκό χωρίς να πέσουν.

Δραστηριότητα #4: Παίξτε “Να μην αφήσω το μπαλόνι να ακουμπήσει το πάτωμα”.  Τα μεγαλύτερα παιδιά μπορούν να παίξουν με 2 ή περισσότερα μπαλόνια ταυτόχρονα.

Δραστηριότητα #5: Κάντε διαγωνισμό χορού! Βάλτε μουσική δυνατά και χορέψτε τα αγαπημένα σας τραγούδια, με τις πιο αστείες φιγούρες να κερδίζουν.

Δραστηριότητα #6: Μεταμφιεστείτε! Δεν είναι μόνο το καρναβάλι η εποχή που μπορούμε να βάλουμε στολές ή να φτιάξουμε αυτοσχέδιες με ρούχα και αξεσουάρ που έχουμε στο σπίτι.

Δραστηριότητα #7: Αντίστοιχα, παίξτε παιχνίδια ρόλων. Χρησιμοποιήστε τα φρούτα και τα λαχανικά σας για να παίξετε το μανάβη ή τα ρούχα της ντουλάπας σας για να παίξετε κατάστημα ρούχων.

Δραστηριότητα #8: Παίξτε σκυταλοδρομίες με μπάλες από βαμβάκι. Στόχος είναι όλες οι μπάλες να μεταφερθούν από το ένα δωμάτιο στο άλλο. Ο κάθε παίκτης παίρνει στο στόμα του ένα κουτάλι για να μεταφέρει τη μπάλα και η περιπέτεια αρχίζει!

Δραστηριότητα #9: Προσποιηθείτε ότι είστε ζώα: Χοροπηδήστε σαν βατραχάκια, περπατήστε σαν πιγκουίνοι, συρθείτε σαν φίδια.

Δραστηριότητα #10: Παίξτε “Κόλλα το στον ιστό αράχνης”: Φτιάξτε μπαλάκια από εφημερίδα ή περιοδικά και ρίξτε τα στον ιστό που έχετε φτιάξει με χαρτοταινία στο άνοιγμα της πόρτας.

Δραστηριότητα #11: Παίξτε “κυνήγι ΑΒΓ”: δώστε σε κάθε παιδί από ένα καλάθι και βάλτε τα να σαρώσουν το σπίτι και να μαζέψουν ένα αντικείμενο που αρχίζει από «άλφα», ένα από «βήτα», ένα από «γάμα» κλπ.

Δραστηριότητα #12: Φτιάξτε αυτοσχέδια κάστρα και φρούρια. Δώστε στα έπιπλα και τα μαξιλάρια άλλο νόημα, ζητώντας από τα παιδιά να σχηματίσουν το δικό τους κρησφύγετο κάτω από τραπέζια, σε γωνίες ανάμεσα σε δυο πολυθρόνες. Μπορούν να φτιάξουν από φρούριο με τα μαξιλάρια του σαλονιού μέχρι καράβι στο διώροφο κρεβάτι!

Παιδαγωγική ομάδα
Παιδικά Χωριά SOS

Τελευταία άρθρα