ΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑ
Eshop

Το Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου τίμησε τις οικογένειες από την Ουκρανία σε μία ξεχωριστή εκδήλωση

Το Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου διοργάνωσε, την Πέμπτη 28 Ιουλίου, μια γιορτή αφιερωμένη στις εκτοπισμένες οικογένειες από την Ουκρανία. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να φέρει κοντά τις μητέρες και τα παιδιά που φιλοξενούνται στο Χωριό, με εκείνες της τοπικής κοινωνίας. Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν φαγητά της Ουκρανικής και της Ελληνικής κουζίνας και να διασκεδάσουν με τις μοναδικές μελωδίες ξενόγλωσσων και ελληνικών τραγουδιών.

Την διοργάνωση της εκδήλωσης ανέλαβε ο Διευθυντής του Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου, Άκης Δρεπανίδης, ενώ το παρών έδωσαν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στελέχη των Παιδικών Χωριών SOS. Συγκεκριμένα, παραβρέθηκαν: ο Δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Θέρμης, Στυλιανός Αποστόλου και Λάκης Μωραΐτης, ο Πρόεδρος της ΔΕΠΠΑ Θέρμης, Γιώργος Αγγέλου, το μέλος του ΔΣ των Παιδικών Χωριών SOS, Σωκράτης Ουζούνογλου, η εκπρόσωπος της επιστημονικής κοινότητας της Ουκρανίας, που ζει και δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη, Μαργαρίτα Αρατζιώνη, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μονοπήγαδου, Παναγιώτης Μπατατόλης και η Υπεύθυνη του Προγράμματος Υποστήριξης Ουκρανών Προσφύγων των Παιδικών Χωριών SOS, Χρυσάνθη Τάτση. Την εκδήλωση συντόνισε ο Σύμβουλος της Παιδαγωγικής Υπηρεσίας Β. Ελλάδος των Παιδικών Χωριών SOS, Γεώργιος Μπασδάρης, ο οποίος μίλησε για το πολύτιμο έργο των Παιδικών Χωριών SOS και για τις δράσεις που πραγματοποιούν στη Βόρεια Ελλάδα στο πλαίσιο της Ουκρανικής κρίσης, ενώ στη συνέχεια έδωσε το βήμα στους υπόλοιπους επίσημους καλεσμένους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομιλία της κας Αρατζιώνη προκάλεσε ιδιαίτερη συγκίνηση, με την αναφορά της στους ισχυρούς ιστορικούς δεσμούς που ενώνουν την Ελλάδα με την Ουκρανία. Ταυτοχρονα, έδωσε μεγάλη έμφαση στην επιτακτική ανάγκη της δημιουργίας ευκαιρίων για ακαδημαϊκή και πολιτισμική ενσωμάτωση των Ουκρανών πολιτών στην Ελλάδα.

Για την άρτια διοργάνωση της βραδιάς συνέδραμε η ΔΕΠΠΑ Θέρμης παρέχοντας επιπλέον τραπεζοκαθίσματα και φωτιστικά, καθώς και την ηχητική εγκατάσταση. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Ουκρανοί πρόσφυγες (μητέρες και παιδιά) που διαμένουν σε σπίτια του Μονοπήγαδου, τα οποία η τοπική κοινότητα άνοιξε με αγάπη, προσφέροντας απλόχερα φιλοξενία, μέσω του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού. Το Κέντρο Στήριξης Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Παιδαγωγικής και Μαθησιακής Υποστήριξης Θεσσαλονίκης των Παιδικών Χωριών SOS, σε συνεργασία με τον Δήμο Θέρμης, συνεχίζουν να υποστηρίζουν σε πολλαπλά επίπεδα αυτούς τους ανθρώπους, τόσο σε ψυχοκοινωνικά όσο και σε μαθησιακά ζητήματα (ενήλικες και παιδιά).

Τέλος, για ακόμη μια φορά αναδεικνύεται η σημασία της υποστήριξης και της δυναμικής της συνεργασίας των Δήμων και των τοπικών κοινοτήτων με οργανώσεις, όπως τα Παιδικά Χωριά SOS, που αποτελούν ηγετικό φορέα προστασίας παιδιών και οικογενειών παγκοσμίως και προσφέρουν στήριξη με πολλαπλά μέσα, με κύριο στόχο να κρατήσουν ενωμένες τις ουκρανικές οικογένειες και να εξασφαλίσουν στα παιδιά ένα περιβάλλον προστασίας και ασφάλειας.

Τελευταία άρθρα