ΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑ
Eshop

Μεγάλη διάκριση έλαβαν τα Παιδικά Χωριά SOS και το Ίδρυμα Vodafone στα βραβεία Hellenic Responsible Business Awards

Mε το χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Συνεργασία Επιχείρησης με ΜΚΟ» έφυγαν τα Παιδικά Χωριά SOS και το Ίδρυμα Vodafone από την τελετή βράβευσης των Hellenic Responsible Business Awards 2019, στις 24 Φεβρουαρίου.

Το βραβείο αφορά την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος Instant Classrooms για την εκπαίδευση παιδιών-προσφύγων, 4-14 ετών, που στερούνται πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και διαμένουν σε δομές φιλοξενίας στην Ελλάδα.

Κάθε χρόνο, μέσα από τη χρήση tablets, προεγκατεστημένων εφαρμογών και εκπαιδευτικού υλικού, δίνουμε σε περισσότερους από 11.000 μαθητές τη δυνατότητα εκμάθησης γλωσσών αλλά και δημιουργικής απασχόλησης, υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού προσωπικού μας, με στόχο την ενσωμάτωσή τους στις κοινωνίες, όπου τελικά θα εγκατασταθούν. Παράλληλα, μέσω της δημιουργικής απασχόλησης που προσφέρουμε στα Instant Classrooms, τα παιδιά μπορούν να αναδείξουν τα ταλέντα τους και να καλλιεργήσουν επιπλέον δεξιότητες και ικανότητες που τους είναι χρήσιμες για την προσαρμογή τους στο νέο περιβάλλον που ζουν.

Συγκεκριμένα, τα Instant Classrooms περιλαμβάνουν τεχνολογικό εξοπλισμό που μας παρέχει το Ίδρυμα Vodafone, όπως φορητούς υπολογιστές, projectors, που βρίσκονται στη διάθεση των εκπαιδευτικών μας, αλλά και tablets, με προεγκατεστημένες εφαρμογές και ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό, που διατίθεται στα παιδιά που συμμετέχουν. Όλος ο εξοπλισμός διατίθεται σε μία θήκη 52kg, που περιλαμβάνει ένα φορητό υπολογιστή, tablets με προ-εγκατεστημένο εκπαιδευτικό λογισμικό, προτζέκτορα, ηχεία και modem με συνδεσιμότητα 3G. Όλα τα μέρη του εξοπλισμού μπορούν να φορτιστούν ταυτόχρονα από μία μόνο πηγή ενέργειας και μετά τη φόρτιση μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μια ολόκληρη ημέρα σε μια σχολική αίθουσα που δε διαθέτει ηλεκτρικό ρεύμα. Άλλωστε, όλος ο εξοπλισμός έχει σχεδιαστεί για περιοχές όπου η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας και η σύνδεση στο διαδίκτυο είναι ελλιπείς, ενώ η εγκατάστασή του γίνεται σε μόλις 20 λεπτά!

Έτσι, μέσω των Instant Classrooms, παρέχεται ένα «ψηφιακό σχολείο σε ένα κουτί», που καταφέρνει άμεσα και απλά να δημιουργήσει από την αρχή μία σχολική τάξη.

Τελευταία άρθρα