ΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑ
Eshop

Οι άνθρωποί μας, η ψυχή μας – Κωνσταντίνα Παπαχρήστου

Η συγκεκριμένη ενότητα του περιοδικού είναι αφιερωμένη στους ανθρώπους μας. Την ψυχή των Παιδικών Χωριών SOS, που κάθε μέρα δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, έτσι ώστε όλα τα παιδιά να μεγαλώνουν σε μια οικογένεια, με αγάπη, σεβασμό και ασφάλεια. Στο συγκεκριμένο τεύχος θα γνωρίσετε την Κωνσταντίνα Παπαχρήστου, Κοινωνική Λειτουργό και Συντονίστρια στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας Πειραιά.

 

Πώς είναι μία τυπική μέρα στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας;

Καθημερινά πραγματοποιούνται στον χώρο μας υπηρεσίες που αφορούν εκτίμηση – διάγνωση παιδιών και γονέων, συστηματική συμβουλευτική και υποστήριξη προς τους γονείς για την κατάλληλη αντιμετώπιση των θεμάτων που αφορούν στην οικογένεια, ψυχολογική υποστήριξη παιδιών και γονέων, λογοθεραπεία, ειδικό μάθημα για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, ψυχοπαιδαγωγικές δραστηριότητες καθώς και παρεμβάσεις στην κοινότητα.

Η μορφή της τυπικής ημέρας στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας Πειραιά ποικίλει και υφίσταται διακυμάνσεις ανάλογα με την αντιμετώπιση που χρήζουν οι ενίοτε συνθήκες, τα εκτατά συμβάντα και οι ανάγκες των ωφελούμενων οικογενειών.

Σταθερή συνθήκη στην ημέρα μας αποτελούν η καλή συνεργασία και η δυναμική της ομάδας μας, τα γέλια, η μουσική και το παιχνίδι.

Επιστρατεύουμε τις δυνάμεις και την διεπιστημονικότητα της ομάδας μας, έτσι ώστε να υποστηρίξουμε και κυρίως να ενδυναμώσουμε τα μέλη των οικογενειών να μπορούν να ανταπεξέρχονται στο οικογενειακό σύστημα, στις καθημερινές τους ανάγκες και στο ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο.

 

Τι πιστεύεις ότι έχουν μεγαλύτερη ανάγκη τα παιδιά που υποστηρίζονται από το Κέντρο;

Τα παιδιά έχουν ανάγκη να μιλήσουν, τα παιδιά λαχταρούν να μιλήσουν∙ σε ένα πλαίσιο το οποίο θα έχει χώρο για αυτά και κάποιον να τα ακούσει! Μαζί τους φέρνουν ανάγκη για αγάπη, φροντίδα, σεβασμό, επιβράβευση, ερεθίσματα, αποδοχή και ασφάλεια συναισθηματική.

 

Τι είναι αυτό που σου δίνει μεγαλύτερη ικανοποίηση στη δουλειά σου;

Η έννοια της φροντίδας και της ανακούφισης οικογενειών που βρίσκονται σε ανάγκη, μου επιφέρει νόημα και διαρκές έναυσμα για να συνεχίζω. Η εξέλιξη, η επίτευξη των στόχων, η ανεξαρτητοποίησή τους, μέσα από τις παρεμβάσεις  και την από κοινού μας εργασία μου προσφέρει ηθική ανταμοιβή.

Αντλώ ικανοποίηση από το περιβάλλον εργασίας, τους συναδέλφους μου, την ενσυναίσθηση, ευαισθητοποίηση, την αλληλοϋποστήριξη, την εμπιστοσύνη, τον αυτοσκοπό της ομάδας  να προχωρήσει η κάθε οικογένεια ένα βήμα πιο πάνω την φορά.

Και φυσικά την αίσθηση του δουλεύοντας με παιδιά, παραμένεις για πάντα παιδί!

 

Τελευταία άρθρα