ΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑ
Eshop

Ο Γιώργος πέτυχε τον στόχο του με την εισαγωγή του στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Ο Γιώργος* φέτος πέτυχε έναν δύσκολο και σημαντικό στόχο για τον οποίο εργαζόταν εντατικά τα τελευταία δύο χρόνια: την εισαγωγή του στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου!

Ο Γιώργος ήρθε στο Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου, στη Θεσσαλονίκη, στη μικρή ηλικία των δύο ετών, μαζί με τα δύο μεγαλύτερα αδέρφια του, τον Μάρκο και τον Θάνο, και μεγάλωσε έχοντας δίπλα του τη Μητέρα SOS, κυρία Αναστασία.

Η ασφάλεια ενός ζεστού σπιτιού του έδωσε την ευκαιρία να αναπτύξει τα ενδιαφέροντά του, να πάρει μέρος σε αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες και να κερδίσει, στην ηλικία των 15 ετών, υποτροφία σε κολλέγιο της Αρμενίας. Ξεκίνησε με μεγάλο ενθουσιασμό, όσο περνούσε ο χρόνος όμως, δυσκολευόταν μακριά από το σπίτι του και επέστρεψε στην Ελλάδα, στη Στέγη Νέων Θεσσαλονίκης. Μία δυσκολία που, όπως και ο ίδιος πολύ συχνά λέει, «αποτέλεσε σημαντικό εργαλείο» για την τωρινή του επιτυχία.

Και απ’ ότι φαίνεται είχε απόλυτο δίκιο, μιας και ξεκίνησε αμέσως την προετοιμασία του για τις Πανελλαδικές εξετάσεις, πήρε το Proficiency στα Αγγλικά και ταυτόχρονα θέλησε να εργαστεί, ενώ παρακολουθούσε με αξιοθαύμαστη αφοσίωση τα μαθήματά του σε σχολείο και φροντιστήριο.

Έχει ξεκινήσει τη διαδικασία της μετακόμισής του στο νησί της Λέσβου, μαζί με τη βοήθεια και την υποστήριξη του παιδαγωγού του και των ανθρώπων της Στέγης Νέων. Είναι χαρούμενος και ανυπόμονος για αυτή τη μεγάλη αλλαγή στη ζωή του και εμείς συγκινημένοι, περήφανοι και πάντα στο πλάι του. Καλή αρχή Γιώργο!

*τα ονόματα των παιδιών έχουν τροποποιηθεί για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων

Τελευταία άρθρα