ΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑ
Eshop

Πύρρος Δήμας: 30 χρόνια δίπλα μας

Φέτος, συμπληρώθηκαν 30 χρόνια από το χρυσό μετάλλιο της Βαρκελώνης, όταν ο Πύρρος Δήμας είχε φωνάξει το αξέχαστο “Για την Ελλάδα!”. Το 1992, λίγες μέρες μετά την επιστροφή του από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο χρυσός Ολυμπιονίκης είχε επισκεφθεί το Παιδικό Χωριό SOS στη Βάρη με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας της Άρσης Βαρών, Γιάννη Σγουρό, δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν και να περάσουν χρόνο με τον άνθρωπο που υπήρξε πρότυπό τους για τη δύναμη, την επιμονή και την καλοσύνη.

Αργότερα, το 1999, ο Πύρρος βαφτίζει την Αναστασία*, ένα από τα πρώτα παιδιά που ήρθαν στο Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου. Η Αναστασία έφτασε το καλοκαίρι του ’98, μόλις μερικών μηνών,  με τα τρία αδέλφια της στο τότε καινούριο Χωριό και ένα χρόνο αργότερα απέκτησε τον πιο «χρυσό» νονό.

«Ο Πύρρος υποστήριξε το Χωριό μας με κάθε τρόπο. Θυμάμαι χαρακτηριστικά το 2001, όταν είχα ένα ατύχημα που με είχε καθηλώσει στο κρεβάτι, ήρθε να μου ευχηθεί περαστικά και να με δει. Ο Ολυμπιονίκης, Πύρρος. Επισκεπτόταν την Αναστασία και όλα τα παιδιά του Χωριού και για ό,τι χρειαζόμασταν ήταν πάντα εκεί. Αποτέλεσε ένα εξαιρετικά θετικό πρότυπο για τα παιδιά του Χωριού, αφού τους απέδειξε ότι ένα ταπεινό παιδί που μεγάλωσε στη φτώχεια μπορεί να πετύχει τα όνειρά του και να γίνει τόσο σπουδαίος» αναφέρει ο τότε Διευθυντής του Χωριού, Γιώργος Μπασδάρης.

Πρόσφατα, ο Πύρρος Δήμας ανακοίνωσε ότι τα έσοδα της επανεκτύπωσης του βιβλίου του «Πύρρος, με το μικρό μου όνομα» θα διατεθούν για την ενίσχυση του έργου μας. Το βιβλίο, από τον συγγραφέα Νίκο Ευσταθίου, αποτελεί μία κατάθεση ψυχής, όπως το παρακάτω απόσπασμα: «Η ακούραστη μάνα μου, η Ελευθερία, βρισκόταν κάθε μέρα στον φούρνο της γειτονιάς, όπου δούλευε κι αυτή αδιάκοπα. Ολημερίς, κάποιες μέρες μέχρι και τα χαράματα, κουβαλούσε στην πλάτη της το ένα σακί αλεύρι μετά το άλλο, […] γι’ αυτό και πάντοτε έχω να το λέω πως, πριν από μένα, η μάνα μου ήταν η πρώτη αρσιβαρίστας της οικογένειάς μας».

*Το όνομα έχει τροποποιηθεί για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων

 

  1. Φωτογραφία αρχείου, ο Πύρρος Δήμας
    με τα παιδιά του Παιδικού Χωριού SOS Βάρης, 1992
  2. Φωτογραφία αρχείου, ο Πύρρος Δήμας με την
    Αναστασία* την ημέρα της βάφτισής της στο Πλαγιάρι, 1999.

 

Τελευταία άρθρα