ΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑ
Eshop

Τα Παιδικά Χωριά SOS βρίσκονται έμπρακτα δίπλα στις οικογένειες από την Ουκρανία που το έχουν ανάγκη

30 μονογονεϊκές οικογένειες θα φιλοξενηθούν στις δομές του Οργανισμού, ενώ ταυτόχρονα τα Κέντρα Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας θα προσφέρουν υπηρεσίες συμβουλευτικής και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης στις οικογένειες που έχουν ανάγκη.  

Τα Παιδικά Χωριά SOS, ηγετικός φορέας προστασίας παιδιών και οικογενειών παγκοσμίως, από την πρώτη στιγμή στήριξαν και στηρίζουν με κάθε μέσο που διαθέτουν τα παιδιά και τις οικογένειες από την Ουκρανία, με κύριο στόχο να κρατήσουν τις οικογένειες ενωμένες και να εξασφαλίσουν στα παιδιά ένα περιβάλλον προστασίας και ασφάλειας. Η πολύτιμη βοήθεια που προσφέρουν τα Παιδικά Χωριά SOS στην Ελλάδα, εστιάζει σε δύο βασικούς άξονες: στη φιλοξενία μονογονεϊκών οικογενειών στα Παιδικά Χωριά SOS Βάρης, Πλαγιαρίου και Θράκης και στην παροχή υπηρεσιών μέσω των Κέντρων Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τα Ιωάννινα.

Όσον αφορά τη φιλοξενία μονογονεϊκών οικογενειών, τα Παιδικά Χωριά SOS θα φιλοξενήσουν 30 οικογένειες, εξασφαλίζοντας όλα τα απαραίτητα για τη διαβίωσή τους. Συγκεκριμένα, τους προσφέρουν διαμονή, διατροφή, ένδυση, οικονομική ενίσχυση για τα έξοδά τους, μαθήματα ελληνικών και αγγλικών, καθώς και δημιουργική απασχόληση, ώστε να μπορούν να ενταχθούν ομαλά στη νέα τους καθημερινότητα και πραγματικότητα. Παράλληλα, τα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας έχουν ανοίξει την αγκαλιά τους για τις οικογένειες που έχουν εξασφαλίσει μεν τη διαμονή τους, χρειάζονται όμως συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη, ενώ τα παιδιά τους έχουν ανάγκη από μαθησιακή στήριξη.

Ο Οργανισμός έχει ήδη υποδεχτεί τις πρώτες οικογένειες στο Παιδικό Χωριό SOS στη Βάρη και στο Πλαγιάρι, ενώ έχουν ξεκινήσει να παρέχονται οι προαναφερθείσες υπηρεσίες στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στα Ιωάννινα. Μάλιστα, πραγματοποιήθηκε και επίσκεψη στο Χωριό της Βάρης από την Πρέσβη της Αυστρίας Hermine Poppeller και τον Πρέσβη της Ουκρανίας Sergji Shutenko καθώς και την Elisabeth Hauser, CEO των Παιδικών Χωριών SOS Αυστρίας, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στη δομή, όπου Ουκρανές γυναίκες με τα παιδιά τους έχουν βρει ένα ασφαλές καταφύγιο.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι τα Παιδικά Χωριά SOS παγκοσμίως ενεργοποιήθηκαν αμέσως μόλις ξέσπασε ο πόλεμος, καλύπτοντας τις ανάγκες των παιδιών που κινδυνεύουν να μεγαλώσουν χωρίς τη φροντίδα που χρειάζονται και αναπτύσσοντας προγράμματα για τη στήριξη των οικογενειών και των ασυνόδευτων παιδιών σε πάνω από 10 χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα.

Όλοι μας μπορούμε να στηρίξουμε τη σπουδαία πρωτοβουλία των Παιδικών Χωριών SOS, ώστε να μοιράσουμε χαμόγελα και ελπίδα σε αυτές τις οικογένειες. Γιατί κάθε παιδί έχει δικαίωμα να μεγαλώνει σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Κάθε παιδί έχει δικαίωμα να έχει δίπλα του γονείς ή αφοσιωμένους ανθρώπους που το φροντίζουν. Και αυτή η ανάγκη είναι ακόμη πιο έντονη όταν ο κόσμος γύρω του καταρρέει.

Όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά μπορούμε να βοηθήσουμε κάνοντας μια δωρεά με ένα μόνο κλικ εδώ.

Τελευταία άρθρα