ΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑ
Eshop

Τα Παιδικά Χωριά SOS διακρίθηκαν για ακόμη μια χρονιά ως 1 από τις 7 κορυφαίες ΜΚΟ στην Ελλάδα

Τα Παιδικά Χωριά SOS, ηγετικός φορέας προστασίας των δικαιωμάτων των παιδιών παγκοσμίως, αναδείχθηκαν στον παγκόσμιο θεσμό των Superbrands ως 1 από τις 7 κορυφαίες Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις στην Ελλάδα για το 2021-2022. Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 01 Δεκεμβρίου σε μια ξεχωριστή εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Η διάκριση αυτή αποδεικνύει για ακόμη φορά τη σπουδαιότητα του έργου του φορέα, που ξεχώρισε ανάμεσα σε 89 κοινωφελείς οργανισμούς και βραβεύτηκε μαζί με την Ελπίδα, την Κιβωτό του Κόσμου, το Χαμόγελο του Παιδιού, το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας, τη Φλόγα και τη We4All.

Η επιλογή μας ως μία από τις κορυφαίες ΜΚΟ στην Ελλάδα ανάμεσα σε 89 κοινωφελείς οργανισμούς είναι  αποτέλεσμα σχετικής ψηφοφορίας τόσο από μια κριτική επιτροπή εμπειρογνωμόνων όσο και από το καταναλωτικό κοινό, που βαθμολόγησαν τις οργανώσεις κατά τη διενέργεια έρευνας κοινής γνώμης. Παράλληλα, τα κριτήρια της επιλογής ήταν μεταξύ άλλων η αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας, η αξιοπιστία και η μακροχρόνια συνέπεια, καθώς και η εταιρική υπευθυνότητα στον τομέα των Εργασιακών Σχέσεων, της Κοινωνίας και του Περιβάλλοντος.

Το βραβείο παρέλαβε η Διευθύντρια Επικοινωνίας & Εύρεσης Πόρων των Παιδικών Χωριών SOS, Έλσα Σταθοπούλου, μαζί με την Ιωάννα Ιατρούλη, ένα κορίτσι που έχει μεγαλώσει στα Παιδικά Χωριά SOS και έχει καταφέρει να κάνει πραγματικότητα τα όνειρά της. Σήμερα εργάζεται σε πολυεθνική εταιρεία στον χώρο του Marketing και ζει ανεξάρτητη, γεγονός που αποδεικνύει ότι ο Οργανισμός βρίσκεται με συνέπεια και αφοσίωση δίπλα στα παιδιά που προστατεύει, δίνοντάς τους όλα τα εφόδια που χρειάζονται έτσι ώστε να προχωρήσουν αυτόνομα και να ανοίξουν τα φτερά τους.

Στο επίκεντρο της φιλοσοφίας και των δράσεων των Παιδικών Χωριών SOS βρίσκεται η υλοποίηση ολοκληρωμένων προγραμμάτων, με στόχο κάθε παιδί να μεγαλώνει σε μια οικογένεια. Έτσι, στα 46 χρόνια λειτουργίας τους στην Ελλάδα, παραμένουν πιστοί στο έργο τους για την προστασία των παιδιών που για σοβαρούς κοινωνικούς λόγους στερούνται τη φροντίδα των βιολογικών τους γονιών.

Παράλληλα, δίνοντας έμφαση στον τομέα της πρόληψης, τα Παιδικά Χωριά SOS έχουν δημιουργήσει και λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα, 10 Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας και 6 Κέντρα Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης, που έχουν ως στόχο την ενδυνάμωση των οικογενειών σε κρίση και την αποκατάσταση της ικανότητάς τους να ανταποκριθούν στις ανάγκες της καθημερινότητας με τις δικές τους δυνάμεις.

Με αφορμή τη βράβευση, η Διευθύντρια Επικοινωνίας & Εύρεσης Πόρων των Παιδικών Χωριών SOS, Έλσα Σταθοπούλου, δήλωσε σχετικά: «Στα Παιδικά Χωριά SOS έχουμε ως στόχο κάθε παιδί να μεγαλώνει σε μια οικογένεια, με τη φροντίδα που χρειάζεται, έτσι ώστε να γίνει η καλύτερη εκδοχή του εαυτού του. Η διάκριση στα Superbrands αποτελεί για εμάς τη μεγαλύτερη αναγνώριση των προσπαθειών μας και πιστοποιεί πως όλα αυτά που πρεσβεύουμε γίνονται πράξεις ουσιαστικές και αντιληπτές στο ευρύ κοινό που μας στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια».

 

Λίγα λόγια για τα Superbrands

 Τα Superbrands είναι διεθνής οργανισμός που ιδρύθηκε στην Αγγλία το 1995 και σήμερα εκπροσωπείται σε 90 χώρες ανά τον κόσμο. Στην Ελλάδα, ο διαγωνισμός διενεργείται από το 2005, ενώ από το 2017 συμπεριλήφθηκαν και Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις στην ψηφοφορία, κρίνοντας ότι το έργο τους είναι υψηλού επιπέδου, άξιο ειδικής μνείας που τιμά τη χώρα.

Τελευταία άρθρα