ΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑ
Eshop

Τα Παιδικά Χωριά SOS τίμησαν τη μνήμη της Αλίκης Βουγιουκλάκη

Τα Παιδικά Χωριά SOS τίμησαν τη μνήμη της αείμνηστης Αλίκης Βουγιουκλάκη, με αφορμή τα 25 χρόνια από τον θάνατό της. Ο αδελφός της, κ. Αντώνης Βουγιουκλάκης, τέλεσε  επιμνημόσυνη δέηση στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών, βάσει όλων των απαραίτητων και ενδεδειγμένων μέτρων ασφαλείας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS, Γιώργος Πρωτόπαπας, μαζί με 12 παιδιά από το Παιδικό Χωριό SOS Βάρης, αφήνοντας από ένα λουλούδι στη μνήμη της.

Η αγαπημένη ηθοποιός γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου 1934 και άφησε την τελευταία της πνοή στις 23 Ιουλίου 1996. Η συνεισφορά της ήταν πολύτιμη στο έργο των Παιδικών Χωριών SOS, καθώς είχε επισκεφθεί πολλές φορές το Παιδικό Χωριό Βάρης, ενώ όταν πέθανε η οικογένειά της ζήτησε οι δωρεές να γίνουν για τα παιδιά που φιλοξενούνται στον Οργανισμό. Στην μνήμη της συγκεντρώθηκε το απίστευτο ποσό για εκείνη την εποχή των 25.000.000 δραχμών.

Η προσφορά και η στήριξη της αγαπημένης ηθοποιού ήταν πάντα ανεκτίμητη, γι’ αυτό και στο ανοικτό θέατρο στο Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου στη Θεσσαλονίκη έχει δοθεί το όνομά της.

Τελευταία άρθρα