ΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑ
Eshop

Γίνε ανάδοχος σήμερα

Η ιδρυματοποίηση αποτελεί μία επιστημονικά αποδεδειγμένα επιβλαβή πρακτική και οδηγεί σε πολλαπλές παραβιάσεις των δικαιωμάτων των παιδιών, οι οποίες κατοχυρώνονται στη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού, στη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία και στις Κατευθυντήριες Γραμμές των Ηνωμένων Εθνών για την Εναλλακτική Φροντίδα των Παιδιών.

Τα γεγονότα που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας το τελευταίο χρονικό διάστημα στη χώρα μας επιβεβαιώνουν το πόσο σημαντικός είναι ο τομέας της παιδικής προστασίας και πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη για ριζικές μεταρρυθμίσεις, καθώς και η υλοποίηση της Αποϊδρυματοποίησης, για την οποία απαιτείται μεγαλύτερη επιτάχυνση αλλά και ριζοσπαστικότερη μεταρρύθμιση.

Στην Ελλάδα, συνεχίζουν να λειτουργούν 82 ιδρύματα παιδικής προστασίας, ενώ οι αναδοχές και οι υιοθεσίες, παρότι αυξημένες, παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα σε σχέση με τις ανάγκες, ενώ είναι εξαιρετικά χαμηλές, ως μηδενικές, για παιδιά άνω των 8 ετών (που αποτελούν και την πλειοψηφία) και παιδιά με αναπηρία.

Η παιδική προστασία είναι ένα κοινωνικό ζήτημα με διαφορετικές παραμέτρους, οι οποίες είναι ιδιαίτερα σημαντικό να εξετάζονται διεξοδικά με γνώμονα την εμπειρία στην Ελλάδα και τις πρακτικές που ακολουθούνται σε άλλες χώρες, ώστε να προσδιοριστούν οι απαραίτητες αλλαγές. Είναι αναγκαίο να εστιάσουμε στην Πρόληψη, την Αποϊδρυματοποίηση, την Αναδοχή, αλλά και την ενδυνάμωση της Βιολογικής Οικογένειας, άξονες οι οποίοι αποτελούν βασικά πεδία δραστηριοποίησης μας, όσο αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο μέσο προκειμένου να στηρίζουμε και να προωθούμε τους παραπάνω θεσμούς για εκατοντάδες παιδιά και οικογένειες σε όλη την Ελλάδα.

Περισσότερα από 1.470 παιδιά περιμένουν ακόμα σε ιδρύματα στην Ελλάδα.

Από αυτά τα παιδιά, το 82% είναι μεγαλύτερα των 6 ετών.

Όλα έχουν ένα μικρό παιδί μέσα τους που δεν έχει φροντιστεί ποτέ.

Όλα αξίζουν μια οικογένεια.

Η νέα καμπάνια μας εστιάζει στα παιδιά των ιδρυμάτων και ευαισθητοποιεί το ευρύ κοινό για τη μεγάλη σημασία και τα οφέλη της Αναδοχής.

Δείτε την εδώ:

 

Συντελεστές:

Παραγωγή: dotmov
Σκηνοθεσία: Ανδρέας Λουκάκος

Ευχαριστούμε θερμά για την αφιλοκερδή συμμετοχή τους: 
Λεμονιά Γιανναρίδου 
Στράτος Παπαδέλης
Rabbeats Music για τη Μίξη Ήχου

 

Περισσότερες πληροφορίες για την Αναδοχή, μπορείτε να βρείτε στην Κοινωνική Υπηρεσία της Περιφέρειάς σας και στα εξής sites:
https://paidi.gov.gr/anadoxi/
https://www.anynet.gr/pubnr/Information

Τελευταία άρθρα