ΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑ
Eshop
Παιδικά Χωριά SOS

Παιδικά Χωριά SOS

Στην Ελλάδα είμαστε ο μοναδικός φορέας παιδικής προστασίας που προσφέρει στα παιδιά οικογενειακού τύπου φροντίδα μέσα από τα Παιδικά Χωριά SOS. Κάθε Παιδικό Χωριό SOS είναι μια μεγάλη οικογένεια που αγκαλιάζει με αγάπη και φροντίδα  τα παιδιά που για κάποιο λόγο δεν μπορούν να μεγαλώσουν με τους βιολογικούς τους γονείς. Δίνουμε σε κάθε παιδί ξεχωριστά τη ζεστασιά ενός δικού του σπιτικού, τη συντροφιά των αδελφών και των φίλων του, το ενδιαφέρον για τη μόρφωσή του, την ξεγνοιασιά του παιχνιδιού. Χαρίζουμε στα παιδιά τη ζεστασιά και την αγάπη μιας Μητέρας SOS, που έχουν ανάγκη και χρειάζονται περισσότερο απ’ όλα. Κάθε Παιδικό Χωριό SOS είναι μια μεγάλη αγκαλιά, όπου τα παιδιά μεγαλώνουν με αγάπη, σεβασμό και ασφάλεια.

Αγάπη και ασφάλεια για κάθε παιδί

Κάθε παιδί έχει δικαίωμα να μεγαλώνει με αγάπη, σεβασμό και ασφάλεια. Αυτός είναι ο κεντρικός άξονας της φιλοσοφίας μας στα Παιδικά Χωριά SOS. Μια ανθρωποκεντρική αντίληψη, η οποία βασίζεται σε τέσσερις παιδαγωγικές αρχές που αποτελούν και την ουσία της λειτουργίας των Παιδικών Χωριών SOS:

Μητέρα

Το πρόσωπο που καλύπτει το μεγάλο συναισθηματικό και ψυχικό κενό που αισθάνεται το παιδί, το οποίο βρέθηκε μόνο του.

Αδέλφια

Ο καθοριστικός σύνδεσμος για την ανάπτυξη των ανθρώπινων σχέσεων. Βασική επιδίωξη η διαβίωση με τα φυσικά αδέρφια ή άλλα παιδιά.

sdhadn

Σπίτι

Το φυσικό καταφύγιο για κάθε παιδί. Η ζεστασιά και η ασφάλεια που αξίζει σε κάθε παιδί.

Χωριό

Η φυσική προέκταση της οικογένειας SOS. Ένα κοινωνικό περιβάλλον που επιτρέπει στα παιδιά να μεγαλώνουν με ασφάλεια και να προετοιμάζονται για την έξοδό τους στην κοινωνία.

Στα Παιδικά Χωριά SOS η φροντίδα και η προστασία των παιδιών προσφέρεται σε σταθερή και μακρόχρονη βάση, από την ευαίσθητη παιδική ηλικία μέχρι τη στιγμή που το παιδί – κατάλληλα προετοιμασμένο ηθικά, κοινωνικά και επαγγελματικά – μπορεί να πάρει τη ζωή στα δικά του χέρια.

Παιδικό Χωριό SOS Βάρης

Το Παιδικό Χωριό SOS Βάρης είναι το πρώτο Παιδικό Χωριό SOS που δημιουργήθηκε στη χώρα μας. Το έργο θεμελίωσε το 1977, ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αείμνηστος Κωνσταντίνος Τσάτσος και εγκαινιάστηκε το 1984 από τον εμπνευστή και ιδρυτή των Παιδικών Χωριών SOS διεθνώς, Hermann Gmeiner. Η κύρια έκταση αποτελείται από τα σπίτια όπου μένουν οι οικογένειες, τα εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης και το κεντρικό κτήριο όπου στεγάζονται γραφεία, βιβλιοθήκη, η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, το εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής, η αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων, γήπεδο μπάσκετ και ποδοσφαίρου, παιδική χαρά και το ανοιχτό θέατρο «Έλλη Λαμπέτη».

Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου

Το Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου είναι το δεύτερο Παιδικό Χωριό SOS που δημιουργήθηκε στη χώρα μας, στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης. Λειτουργεί από το 1997, ενώ τα επίσημα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν το 1998 από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο. Η κύρια έκταση αποτελείται από τα σπίτια όπου μένουν οι οικογένειες, τα Εργαστήρια Δημιουργικής Απασχόλησης και το κεντρικό κτήριο, όπου στεγάζονται γραφεία, βιβλιοθήκη και το μελετητήριο. Στον περιβάλλοντα χώρο υπάρχει το εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνα, γήπεδα, δυο παιδικές χαρές και το ανοικτό θέατρο Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Παιδικό Χωριό SOS Θράκης

Το Παιδικό Χωριό SOS Θράκης είναι το τρίτο Παιδικό Χωριό SOS που δημιουργήθηκε στη χώρα μας, στο Αρίστηνο Αλεξανδρούπολης και το πρώτο που συνδυάζει κοινωνικές παροχές κλειστής και ταυτόχρονα ανοιχτής φροντίδας και προστασίας. Η κύρια έκταση αποτελείται από τα σπίτια όπου μένουν οι οικογένειες, τους κοινόχρηστους χώρους, τα γραφεία, το εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου, την παιδική χαρά και ένα γήπεδο.
Το Παιδικό Χωριό SOS Θράκης περιλαμβάνει επίσης ένα Κέντρο Ημέρας για παιδιά με αναπηρία στο οποίο λειτουργούν εργαστήρια επαγγελματικής αποκατάστασης και εκμάθησης τεχνών. Επίσης, λειτουργεί αίθουσα ψυχοθεραπευτικών δραστηριοτήτων.

Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης

Το Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης είναι το τέταρτο Παιδικό Χωριό SOS που δημιουργήθηκε στη χώρα μας, στη Φοινικιά Ηρακλείου. Λειτουργεί από τις αρχές του 2018 και τα επίσημα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο. Η κύρια έκταση του Παιδικού Χωριού SOS Κρήτης αποτελείται από τα σπίτια όπου μένουν οι οικογένειες, το κεντρικό κτήριο όπου στεγάζονται γραφεία, βιβλιοθήκη, αίθουσες συναντήσεων και μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Στο περιβάλλοντα χώρο υπάρχει παιδική χαρά και ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 5×5.