ΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑ
Eshop

Έκθεση φωτογραφίας “me.ta.ci’no 2’’ των Παιδικών Χωριών SOS στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το Κέντρο Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης Θεσσαλονίκης των Παιδικών Χωριών SOS παρουσίασε τη βιωματική φωτογραφική διαδρομή παιδιών από την Ουκρανία και την κοινότητα.

 

Στις 20 και 21 Σεπτέμβριου 2023, το Κέντρο Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης Θεσσαλονίκης των Παιδικών Χωριών SOS, σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε την Ομαδική Έκθεση Φωτογραφίας ‘’me.ta.ci’no 2’’, με έργα των απόφοιτων του Εργαστηρίου Φωτογραφίας 2022-2023, στην Αποθήκη Δ’, στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

 

Το Εργαστήριο Φωτογραφίας ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2021, με καθηγητή τον Νίκο Κωστόπουλο, και μέχρι στιγμής, το έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 70 μαθητές, ανήλικοι πρόσφυγες που διαμένουν στη Θεσσαλονίκη ή σε γειτονικούς νομούς και παιδιά από την Ουκρανία, τα οποία εκτοπίστηκαν από τη χώρα τους, κατά τη διάρκεια του πολέμου. Η φωτογραφία έγινε το μέσο έκφρασης σκέψεων και συναισθημάτων, αλλά και το μέσο επικοινωνίας με την κοινωνία και το νέο περιβάλλον.

 

Στη φετινή, ακόμα μεγαλύτερη, έκθεση παρουσιάστηκαν τα έργα, οι ιστορίες και οι οπτικές των παιδιών του εργαστηρίου, σε μία φωτογραφική διαδρομή βιωμάτων, στην οποία αποτυπώνονται η αγωνία, οι δυσκολίες του πολέμου, τα όνειρα και η ελπίδα.

Πληροφορίες Έκθεσης:

  • Εγκαίνια: Τετάρτη 20/09, 18:00-20:00
  • Ώρες Λειτουργίας: Πέμπτη 21/09, 10:00 – 20:00
  • Τοποθεσία: Αποθήκη Δ’, Λιμάνι Θεσσαλονίκης
  • Είσοδος Ελεύθερη

 

Η Έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και διεξάγεται με την ευγενική χορηγία της Starbucks.
Φωτογραφίες εκδήλωσης: Νίκος Καπετάνιος ©

 

 

Τελευταία άρθρα