ΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑ
Eshop

Oλοκληρώθηκαν οι ημερίδες που διοργάνωσε το Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης σε εκπαιδευτικούς, γονείς και κηδεμόνες

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης, μετά από αίτημα εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πραγματοποίησε εκπαιδευτικές ημερίδες με θέμα τη «Διαχείριση συγκρούσεων στο σχολικό περιβάλλον», με στόχο την υποστήριξη των εκπαιδευτικών και των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών.

Κατά το σχολικό έτος 2018-2019 πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικές ημερίδες στις οποίες έλαβαν μέρος 304 εκπαιδευτικοί και 45 γονείς και κηδεμόνες παιδιών από 32 Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια των Νομών Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Λασιθίου, υπό την εποπτεία των συντονιστών εκπαιδευτικού έργου των σχετικών Περιφερειακών Ενοτήτων.

Αυτές οι ημερίδες αποτέλεσαν τη συνέχεια των εκπαιδευτικών ημερίδων που πραγματοποιήθηκαν πιλοτικά κατά το σχολικό έτος 2017-2018 και στις οποίες έλαβαν μέρος 60 εκπαιδευτικοί και 60 γονείς και κηδεμόνες παιδιών από 16 Δημοτικά σχολεία του νομού Ηρακλείου, υπό την εποπτεία της συντονίστριας εκπαιδευτικού έργου της 7ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Αρκαλοχωρίου, κας Μαρίας Καδιανάκη.

Τα θέματα που συζητήθηκαν στις ημερίδες ήταν τα εξής:

  • Οι τεχνικές διαχείρισης για τις κακοποιητικές συμπεριφορές γονέων, πώς τις αναγνωρίζει ο εκπαιδευτικός, πού απευθύνεται και πώς αντιδρά σε μια άμεση αποκάλυψη
  • Ο σχολικός εκφοβισμός και οι επιπτώσεις του στο παιδί, στο σχολείο και στην οικογένεια
  • Οι μαθησιακές και συμπεριφορικές δυσκολίες και η διαχείρισή τους εντός σχολικού πλαισίου
  • Τα προβλήματα συμπεριφοράς που σχετίζονται με την περίοδο προεφηβείας
  • Η σχέση σχολείου – οικογένειας, πώς μπορεί να προσεγγίσει ο εκπαιδευτικός τους γονείς και πώς μπορεί να συντελέσει στη διαχείριση μιας οικογενειακής κρίση, όπως για παράδειγμα ενός διαζυγίου ή πένθους

Η Δρ. Ειρήνη Βιδάκη, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου 5ης Ενότητας Ηρακλείου του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Κρήτης, σε επιστολή της προς το Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης δήλωσε: «Προσπαθήσαμε και με τη βοήθειά σας νομίζω ότι τα καταφέραμε, να αγγίξουμε πτυχές ενός από τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα, έτσι όπως καταγράφεται και στις επιμορφωτικές ανάγκες των Συλλόγων Διδασκόντων των σχολικών μονάδων. Η συμβολή σας ήταν καθοριστική στην επιμόρφωση και σας απευθύνω θερμές ευχαριστίες για την πολύτιμη συνεισφορά γνώσης και εμπειρίας προς τους εκπαιδευτικούς των σχολείων μας, ευελπιστώντας στη συνέχιση της συνεργασίας μας και την επόμενη σχολική χρονιά».

Ο κ. Πέτρος Παπαδάκης, Διευθυντής του Παιδικού Χωριού SOS Κρήτης δήλωσε σχετικά: «Ως οργανισμός παιδικής προστασίας, στα Παιδικά Χωριά SOS έχουμε κύριο μέλημα τη συνεχή υποστήριξη και ενδυνάμωση των γονέων και κηδεμόνων των παιδιών, καθώς και των εκπαιδευτικών στα σχολεία, έτσι ώστε να έχουν τα κατάλληλα εφόδια για να διαχειριστούν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά στην ανατροφή και την εκπαίδευση των παιδιών».

Μετά την επιτυχία του προγράμματος, το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης, με επιστολή του ζήτησε τη συνεργασία του Παιδικού Χωριού SOS Κρήτης για τη σχολική χρονιά 2019-2020, ώστε να επιμορφωθούν με ανάλογο τρόπο οι εκπαιδευτικοί των σχολείων που βρίσκονται διάσπαρτα και στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες της Κρήτης.

Τελευταία άρθρα