ΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑ
Eshop

Ο γύρος του κόσμου με τα SOS

Ένα ενδιαφέρον και πρωτότυπο project οργάνωσε και παρουσίασε πρόσφατα η Ομάδα Στήριξης του Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου στο  εστιατόριο του Βυζαντινού Μουσείου στη Θεσσαλονίκη.

Mε ανοιξιάτικη διάθεση το κοινό περιηγήθηκε στις  έξι ηπείρους μέσα από το έργο έξι φωτογράφων γυναικών οι οποίες με ευαισθησία ανταποκρίθηκαν άμεσα και δώρισαν τα έργα τους για τη στήριξη του Σωματείου.

Σύμφωνα με την ιστορικό τέχνης, Θάλεια Στεφανίδου: «Έξι γυναίκες με την προσωπική τους οπτική γίνονται μέσα από το φωτογραφικό τους φακό  τα «μάτια της Γης» με μία φωτογραφία από την ήπειρο που η κάθε μία έχει επιλέξει. Η Ζέττα Αντσακλή  με φωτογραφία από την Ωκεανία, η Μαρίνα Βερνίκου από την Ανταρκτική, η Νίκη Γλεούδη  από την Αμερική, η Θάλεια Καραφυλλίδου  από την Αφρική, η Κατερίνα Κατώπη  από την Ευρώπη και η Μάτα Τσολοζίδη-Ζησιάδη  από την Ασία.

Ένας mini φωτογραφικός γύρος του κόσμου σε μια ΓΗ αποδεδειγμένα στρογγυλή, όπου οι  εξάρσεις στεριάς διαχωρίζονται από τους υδάτινους όγκους. Με πολλή ευαισθησία το ενδιαφέρον εστιάζεται τόσο στο υγρό στοιχείο του πλανήτη μας όσο και στο πράσινο της καρποφορίας.

Εξάλλου στον  αποκομμένο φωτογραφικό χρόνο των έξι αυτών ακίνητων εικόνων, προβάλλονται και αναδεικνύονται ατμοσφαιρικές στιγμές τοπίων που μας υποβάλλουν την  ποιητική τους ερμηνεία για τον κάθε τόπο, πολύ πέραν μιας στερεότυπης αντίληψης γι’ αυτόν”.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, φίλες και φίλοι του Σωματείου, εκπρόσωποι φορέων και σωματείων, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και δημοσιογράφοι.

Τελευταία άρθρα