ΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑ
Eshop

Τα Παιδικά Χωριά SOS βρέθηκαν στη Θεσσαλία για την πρώτη παράδοση υλικής βοήθειας

Τα Παιδικά Χωριά SOS, με βαθύ αίσθημα αλληλεγγύης, εξέφρασαν από την πρώτη στιγμή τη συμπαράστασή τους στους συνανθρώπους μας για τις ανυπολόγιστες καταστροφές που άφησε στο πέρασμα της η κακοκαιρία Daniel στη Θεσσαλία, σε φυσικό, οικονομικό και ψυχοσυναισθηματικό επίπεδο. Έχοντας αξιολογήσει τις ανάγκες στις περιοχές που έχουν πληγεί, και σε στενή συνεργασία με τις τοπικές αρχές, τα Παιδικά Χωριά SOS παραμένουν σταθερά στο πλευρό των παιδιών και των οικογενειών που έχουν ανάγκη και έχουν ξεκινήσει τις δράσεις παροχής υλικής βοήθειας, με πρώτο στόχο τον εξοπλισμό 10 νηπιαγωγείων και 2 σχολείων ειδικής αγωγής σε χωριά του Δήμου Τρικκαίων.

 

Η πρώτη βοήθεια έφτασε την Πέμπτη 6/10 στο νηπιαγωγείο του Γλίνου Τρίκαλων, όπου παραδόθηκαν επιτραπέζιοι και φορητοί υπολογιστές, εκτυπωτές και σχολική και γραφική ύλη, τα οποία είναι δωρεά της AHEPA και θα καλύψουν ανάγκες 353 παιδιών και 30 εκπαιδευτικών.

 

«Σήμερα, κάναμε την αρχή. Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλύτερα, να είμαστε δίπλα στα παιδιά και τις οικογένειες που έχουν ανάγκη, με όσα μέσα διαθέτουμε, ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες που προκύπτουν» δήλωσε ο Γιώργος Πρωτόπαπας, Γενικός Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS.

 

Η πρώτη παράδοση των πρώτων πραγμάτων έγινε από τον Γενικό Διευθυντή των Παιδικών Χωριών SOS, κύριο Γιώργο Πρωτόπαπα, και με την παρουσία εκπροσώπων της AHEPA, κύριο Αναστάσιο Μούσα, Αντιπρόεδρο της AHEPA Καναδά και κύριο Βασίλη Πετκίδη, Ύπατο Κυβερνήτη της AHEPA Ευρώπης – Ελλάδας – Κύπρου, και τα παρέλαβαν ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, κύριος Χρήστος Τρικάλης, η εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Νομού Τρικάλων, κυρία Σοφία Ξάνθη, καθώς και οι εκπαιδευτικοί του νηπιαγωγείου.

Τελευταία άρθρα