ΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑ
Eshop

Ψήφισμα

Με βαθιά θλίψη τα παιδιά, το Διοικητικό Συμβούλιο, τα Μέλη και οι συνεργάτες των Παιδικών Χωριών SOS πληροφορηθήκαμε την αδόκητη απώλεια της ΚΛΩΝΤΙΑΣ ΚΑΤΣΑΡΑ, Ιδρύτριας και Επίτιμης Προέδρου των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος.

 

Ακτινοβολούσε μια βαθιά ανθρωπιά και ευαισθησία και ήταν ένας σπάνιος και ευγενής άνθρωπος με μεγάλη καρδιά και πολλή αγάπη για τα παιδιά. Οραματίστηκε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά σε ανάγκη και, λειτουργώντας αθόρυβα και διακριτικά, το 1975 έφερε στη χώρα μας και υλοποίησε την ιδέα του οικογενειακού τύπου φροντίδας του ανθρωπιστή Hermann Gmeiner ιδρύοντας τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και δημιουργώντας το Παιδικό Χωριό SOS Βάρης.

 

Το πολυσήμαντο και πλούσιο κοινωνικό της έργο και η μνήμη της θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στις καρδιές και στη μνήμη των εκατοντάδων παιδιών που μεγάλωσαν κοντά μας αλλά και σε όλους εμάς σαν φωτεινό παράδειγμα αλτρουισμού, ανθρωπιάς και προσφοράς.

 

Σε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, συμμετέχοντας στο βαρύ πένθος της οικογένειάς της αποφασίστηκε:

 

  1. Να εκφραστούν τα βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένειά της.
  2. Να θεσμοθετηθεί στη μνήμη της υποτροφία για μεταπτυχιακές σπουδές παιδιών που προστατεύουμε.
  3. Να ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση στα παρεκκλήσια των Παιδικών Χωριών SOS Βάρης, Πλαγιαρίου Θεσσαλονίκης και Αλεξανδρούπολης.
  4. Να δημοσιευθεί το παρόν στον Ημερήσιο Τύπο.

 

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

Τελευταία άρθρα