ΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑ
Eshop

Διήμερη εκπαίδευση σε 23 επαγγελματίες πρώτης γραμμής από 16 φορείς φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων

Στις 18 και 19 Ιουνίου, πραγματοποιήσαμε, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ευάλωτων Πολιτών και Θεσμικής Προστασίας του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και το Γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγειάς / Ευρώπης για την Ποιότητα της Φροντίδας και της Ασφάλειας των Ασθενών στην Αθήνα, διήμερη εκπαίδευση σε 23 επαγγελματίες πρώτης γραμμής από 16 φορείς φιλοξενίας που εργάζονται με ασυνόδευτα παιδιά.

Η εκπαίδευση, η οποία έγινε στο Κέντρο Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξής μας στην Αθήνα και στο πλαίσιο του προγράμματος “Mental Health Hub”, το οποίο συνεχίζει με χρηματοδότηση των Παιδικών Χωριών SOS Γερμανίας, αφορούσε το σημαντικό εργαλείο «I support my friends» και στόχο είχε την ενίσχυση των δεξιοτήτων και ικανοτήτων όσων εμπλέκονται άμεσα στην υποστήριξη της ψυχικής υγείας και της ευημερίας των παιδιών.

Εισηγήτρια της εκπαίδευσης ήταν η Kelly McBride, LPC, MA, θεραπεύτρια, με περισσότερα από 15 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της ψυχικής υγείας και με πολυετή εμπειρία στις εκπαιδεύσεις με πολλούς πληθυσμούς, συμπεριλαμβανομένων ενηλίκων, εφήβων, παιδιών και οικογενειών.

Μία συνεργασία που αναδεικνύει τη σημασία της προτεραιότητας της ψυχικής υγείας των παιδιών και της σταθερής δέσμευσης όλων των φορέων σε αυτή την πρωτοβουλία, που στόχο έχει την ψυχοκοινωνική ευημερία των νέων και την ενίσχυση του ευρύτερου κοινωνικού πλαισίου τους.

Την εκπαίδευση άνοιξαν με ένα ζεστό καλωσόρισμα ο Γενικός Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS, Γιώργος Πρωτόπαπας και η QoC Officer του ΠΟΥ Παγκόσμιου Οργανισμού Υγειάς στην Ελλάδα, Dr Jennifer Hall.

Τελευταία άρθρα