ΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑ
Eshop

Ξεκίνημα για το καλοκαιρινό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης του Κέντρου μας στην Κομοτηνή

Το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής των Παιδικών Χωριών SOS εγκαινίαζει για μία ακόμα χρονιά το καλοκαιρινό Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης για τα παιδιά των οικογενειών που υποστηρίζει, ηλικίας 6 έως 12 ετών. Το Πρόγραμμα, θα διαρκέσει τρεις εβδομάδες και θα υλοποιηθεί στο χώρο του Δημοκρίτειου  Πανεπιστήμιου Θράκης (Δ.Π.Θ.) στην Κομοτηνή σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας, κο Περικλή Πολυζωίδη.  Συντονίστρια θα είναι η Κοινωνική Λειτουργός του Κέντρου, Παρασκευή Λυγκόζη με την πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών. Στόχο του Προγράμματος αποτελεί η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών μέσα από δημιουργικές δράσεις.

 

Την πρώτη εβδομάδα του Προγράμματος, με τίτλο «Γνωριμία και Εξοικείωση», τα παιδιά θα γνωριστούν και θα αναπτύξουν δεξιότητες επικοινωνίας, μέσα από ομαδικά παιχνίδια και δραστηριότητες. Η δεύτερη εβδομάδα, «Αγαπώ Το Περιβάλλον», είναι αφιερωμένη στο περιβάλλον και σε συνεργασία με το Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού Εxagono, τα παιδιά θα επισκεφτούν το πάρκο τσέπης, όπου θα υλοποιηθούν σχετικές δράσεις. Η τρίτη εβδομάδα με τίτλο: «Η Ζωή των Φυτών και των Μελισσών», αφορά την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των παιδιών για τη ζωή των φυτών και των μελισσών. Η πρώτη θεματική θα καλυφθεί από τον γεωπόνο Βαλάντη  Μολλά, έπειτα από επίσκεψή των παιδιών στο Γεωπονικό Κέντρο Φυτογαία Βαλάντης Μολλάς. Τη δεύτερη θεματική θα αναλάβει ο μελισσοκόμος, Αναστάσιος Κίτσος- Μελωδή.

Το Πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με εκδρομή στο Δάσος Νυμφαία, με αφορμή τις θεματικές ενότητες του Προγράμματος. Στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των παιδιών για την προστασία του περιβάλλοντος,  θα καθαρίσουν το μέρος από τυχόν σκουπίδια με τον κατάλληλο εξοπλισμό και θα παίξουν διάφορα παιχνίδια στο χώρο.

 

Πληροφορίες:

Γραμματεία,  Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής

τηλ.: 25310 82788, fax:25310 82711

e-mail: soskomotini@sos-villages.gr

 

Τελευταία άρθρα