ΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑ
Eshop

10 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

«Η ψυχική υγεία είναι ανθρώπινο δικαίωμα» αυτό ήταν το μήνυμα, που επιλέχθηκε φέτος για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας. Στόχος της σημερινής ημέρας είναι να τονιστεί η ανάγκη εφαρμογής πολιτικών υγείας που θα διασφαλίζουν ότι όλοι, παντού, θα έχουν πρόσβαση σε ποιοτική φροντίδα ψυχικής υγείας.

Η φροντίδα της ψυχικής υγείας είναι προτεραιότητα, καθώς το άγχος και τα προβλήματα πλήττουν την ψυχική υγεία των παιδιών και των εφήβων σε όλο τον κόσμο, αποτελώντας σημαντικό κίνδυνο για το μέλλον τους. Τα παιδιά που έχουν απομακρυνθεί από τις βιολογικές τους οικογένειες έχουν βιώσει επιπλέον αντιξοότητες και κινδύνους που προκαλούν βαθιά τραύματα. Η πρόληψη, η πρώιμη παρέμβαση και η σωστή ενημέρωση είναι απαραίτητα για τη διασφάλιση της φροντίδας που απαιτεί η σημερινή τους ευημερία, αλλά και το μέλλον τους.

Καθημερινά, μέσα από τα προγράμματά μας (Χωριά, Κέντρα Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας, Mental Health Hub, TIP), υποστηρίζουμε ευάλωτους πληθυσμούς, πραγματοποιούμε εκπαιδεύσεις σε επαγγελματίες της ψυχικής υγείας και προσφέρουμε δωρεάν όλο το εύρος των υπηρεσιών ψυχολογικής υποστήριξης σε παιδιά και οικογένειες σε πανελλαδική κλίμακα.

Από το 2011 έως σήμερα, στα Παιδικά Χωριά SOS, έχουμε προσφέρει υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης σε περισσότερα από 96.000 ευάλωτα παιδιά και τις οικογένειές τους. Σήμερα και κάθε μέρα θέτουμε ως προτεραιότητα τη φροντίδα της ψυχικής υγείας.

Τελευταία άρθρα