ΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑ
Eshop

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας – υποστηρίζουμε τα κορίτσια να κυνηγήσουν τα όνειρά τους

Την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, και κάθε μέρα, προστατεύουμε, υποστηρίζουμε και ενθαρρύνουμε τα κορίτσια να κυνηγήσουν τα όνειρά τους, δημιουργώντας ένα ασφαλές και υποστηρικτικό περιβάλλον, τόσο σε πρακτικό, όσο και σε συναισθηματικό επίπεδο, που θα τους επιτρέψει να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους. Στεκόμαστε περήφανα στο πλευρό σας, διασφαλίζοντας ότι είστε μέρος του διαλόγου για τον κόσμο που ονειρεύεστε.
 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Φωτεινή Παπαλεωνιδοπούλου, η Ιωάννα Ιατρούλη και η Ξένια Μαθιούδη, Υπεύθυνη του Προγράμματος Ημιαυτόνομης Διαβίωσης Νέων των Παιδικών Χωριών στην Αθήνα, μίλησαν στο NEWS247.gr.
 

Η Φωτεινή και η Ιωάννα αναφέρθηκαν στις παιδικές τους αναμνήσεις στο Παιδικό Χωριό SOS Βάρης, στην πορεία τους μέχρι σήμερα, στα όσα έχουν πετύχει και στη σημασία της εκπαίδευσης. «Γενικά, η ισότητα των φύλων στις επαγγελματικές ευκαιρίες εξακολουθεί να είναι ένας σημαντικός στόχος για την κοινωνία και απαιτεί συνεχείς προσπάθειες για την αντιμετώπιση των ανισοτήτων και την ενίσχυση της διαφάνειας και της δικαιοσύνης», λέει η Φωτεινή.
 

Η Ξένια, Υπεύθυνη του Προγράμματος Ημιαυτόνομης Διαβίωσης Νέων που λειτουργούμε στην Αθήνα, αναφέρθηκε στα εφόδια που χρειάζονται οι νέοι για να χτίσουν το μέλλον τους, την εξαιρετική σημασία της ασφάλειας και της εμπιστοσύνης που είναι απαραίτητο κάθε παιδί να νιώσει για να ανθίσει και να πάρει τη ζωή στα χέρια του, αλλά και για την ενδυνάμωση των κοριτσιών: «[…] ως νεαρές γυναίκες πια, δε διαφοροποιούνται σε τίποτα από τα αγόρια. Ενισχύονται οι δεξιότητες και τα δυνατά σημεία του γυναικείου φύλου και ενδυναμώνονται τόσο, ώστε να νιώθουν δυνατές, αξιοπρεπείς, με αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση να πετύχουν τους προσωπικούς και επαγγελματικούς τους στόχους. Πάντα προσπαθούμε να δίνουμε το προσωπικό μας «καλό παράδειγμα», ως γυναίκες επαγγελματίες, και μέσα από τον ρόλο μας να εμπνέουμε, να καθοδηγούμε και να παροτρύνουμε τα κορίτσια να αξιοποιούν όσες ευκαιρίες τους δίνονται από τον Οργανισμό, εκπαιδευτικά και κοινωνικά».
 

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη εδώ.

Τελευταία άρθρα