ΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑ
Eshop

Οι εθελοντές μας, τα φωτεινά πρόσωπα των Παιδικών Χωριών SOS

Χαρούμενα, φωτεινά πρόσωπα, με αγνή πρόθεση και μεγάλη διάθεση να προσφέρουν εκεί όπου υπάρχει ανάγκη. Άνθρωποι που βρίσκονται με συνέπεια κοντά μας, αφιερώνοντας τον χρόνο τους για να κάνουν τη ζωή κάποιων παιδιών πιο όμορφη. Γνωρίστε την Κατερίνα, εθελόντρια στα Παιδικά Χωριά SOS.

Πώς και πότε αποφάσισες να γίνεις εθελόντρια στα Παιδικά Χωριά SOS;

Τα τελευταία χρόνια, μου είχε δημιουργηθεί έντονη επιθυμία να ασχοληθώ με τον εθελοντισμό και ιδιαίτερα με το κομμάτι της προστασίας των παιδιών και των δικαιωμάτων τους. Έτσι, τον Φεβρουάριο του 2024, κάνοντας μια έρευνα σχετικά με τους Οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα στον συγκεκριμένο τομέα, κατέληξα στα Παιδικά Χωριά SOS. Προσωπικά, πιστεύω ότι τα Παιδικά Χωριά SOS επιτελούν ένα ιερό έργο, αυτό της δημιουργίας οικογενειών και ασφάλειας για τα παιδιά, τα οποία έχουν στερηθεί το εγγενές αυτό δικαίωμα τους. Η οικογένεια είναι ο σημαντικότερος πυλώνας στην ζωή ενός ανθρώπου, ένα δεδομένο που θα πρέπει να είναι σταθερό και ακλόνητο. Αδιαμφισβήτητο δε, πόσο καθοριστικά σημαντικό είναι το αίσθημα του «ανήκειν». Αυτό, λοιπόν, προσφέρουν τα Παιδικά Χωριά SOS και για αυτό τον λόγο το θεωρώ τιμή μου, να παρέχω συνδρομή στην προσπάθεια τους με οποιοδήποτε δυνατό τρόπο.

Πώς ήταν η έως τώρα εμπειρία σου ως εθελόντρια στα Παιδικά Χωριά SOS και τι πιστεύεις ότι αποκόμισες από αυτήν;

Έως τώρα, έχω αναπτύξει εθελοντική δράση στον Οργανισμό μέσω του τριήμερου Παζαριού στο Σύνταγμα, μια πραγματικά όμορφη και συγκινητική εμπειρία, όπου παρατηρούσες τον κόσμο να θέλει να προσφέρει ό,τι μπορεί από το υστέρημά του. Επίσης έχω συμμετάσχει στο 2ο Open Agora, όπου μου άρεσε ιδιαίτερα η συνύπαρξη με άλλους Οργανισμούς, καθώς ενημερώθηκα για δράσεις, τις οποίες αγνοούσα παντελώς, αν και σημαντικές για τα προβλήματα της κοινωνίας μας, καθώς και σε εκδηλώσεις που είχα την ευκαιρία να παραβρεθώ στο περίπτερο του Οργανισμού. Από όλη την εθελοντική δράση που έχω αναπτύξει μέχρι τώρα, μόνο θετικές εμπειρίες και συναισθήματα έχω γεμίσει, βιώνοντας στο έπακρο το αίσθημα του αλτρουισμού και της προσφοράς. Παράλληλα, μέσω του εθελοντισμού έχω γνωρίσει και έχω επικοινωνήσει με ανθρώπους που μοιράζονται τον ίδιο τρόπο σκέψης με εμένα.

Τι θα συμβούλευες κάποιον που σκέφτεται να ασχοληθεί με τον εθελοντισμό; 

Θα συμβούλευα όποιον θέλει να ασχοληθεί με τον εθελοντισμό να το κάνει χωρίς πολλή σκέψη. Για εμένα το να προσφέρεις τον χρόνο σου και την ενέργεια σου στο να βοηθάς τον συνάνθρωπό σου είναι το πιο όμορφο συναίσθημα, η πιο «όμορφη» κούραση που μπορείς να νιώσεις. Ανεξαρτήτως ηλικίας, επαγγέλματος ή διαθεσιμότητας χρόνου, οι τρόποι που μπορείς πλέον να ενταχθείς στον κόσμο του εθελοντισμού είναι άπειροι και ο καθένας μπορεί να βρει τον σκοπό που θεωρεί τον αντιπροσωπεύει περισσότερο. Για εμένα αυτός ήταν η προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών, γιατί τα παιδιά είναι το μέλλον και η ελπίδα μας για έναν κόσμο καλύτερο από αυτόν που εμείς λάβαμε.

Τελευταία άρθρα