ΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑ
Eshop

Συμμετείχαμε στο Διεθνές Φόρουμ Δημοσιογραφίας του iMEdD

Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την πρώτη μας συμμετοχή στο Διεθνές Φόρουμ Δημοσιογραφίας του iMEdD – incubator for Media Education and Development, όπου διοργανώσαμε το workshop με θέμα «Πώς να καλύψετε δημοσιογραφικά περιστατικά κακοποίησης παιδιών με ηθικό τρόπο».

Έχοντας 50 χρόνια εμπειρία στην υποστήριξη και φροντίδα παιδιών σε ανάγκη και με βαθιά γνώση και εξειδίκευση στην αντιμετώπιση τραυματικών καταστάσεων, ειδικά σε περιπτώσεις θυμάτων βίας, γνωρίζουμε τις επιπτώσεις της έκθεσης των παιδιών σε ακατάλληλο χειρισμό από τα μέσα ενημέρωσης.

Στο workshop, που απευθυνόταν σε δημοσιογράφους και πραγματοποιήθηκε από την Irene Caselli από το The Dart Center for Journalism and Trauma και τη δημοσιογράφο Νιόβη Αναζίκου, αναλύσαμε πώς η λανθασμένη δημοσιογραφική κάλυψη μπορεί να επανατραυματίσει τα παιδιά, παρουσιάσαμε σωστούς και λάθος τρόπους προσέγγισης στη δημοσιογραφική έρευνα και προτείναμε ηθικές κατευθύνσεις για σωστή δημοσιογραφική προσέγγιση.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα του iMEdD για την υποστήριξή τους και, φυσικά, στην Irene Casseli και τη Νιόβη Αναζίκου για την υλοποίηση του workshop, την αφοσίωση και την άψογη συνεργασία.

Το workshop άνοιξαν με ομιλία η Διευθύντρια Επικοινωνίας των Παιδικών Χωριών SOS, Πελτεγιάν Ναϊρί, και η Σύμβουλος Συνηγορίας του Οργανισμού, Μυρτώ Ξανθοπούλου.

 

Τελευταία άρθρα