ΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑ
Eshop

Οι άθρωποί μας, η ψυχή μας – Γιώργος Παπαγιαννίδης

Η συγκεκριμένη ενότητα είναι αφιερωμένη στους ανθρώπους μας. Την ψυχή των Παιδικών Χωριών SOS, που κάθε μέρα δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, έτσι ώστε όλα τα παιδιά να μεγαλώνουν σε μια οικογένεια, με αγάπη, σεβασμό και ασφάλεια. Στο συγκεκριμένο τεύχος θα γνωρίσετε τον Γιώργο Παπαγιαννίδη, Υπεύθυνο του Κέντρου Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης της Θεσσαλονίκης.

Τι υπηρεσίες παρέχει το Κέντρο Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης;

Τo Κέντρο Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης Θεσσαλονίκης έχει ως σκοπό να καλύψει την ανάγκη των παιδιών για μαθησιακή υποστήριξη, την οποία η οικογένειά τους για οικονομικούς, κυρίως, αλλά και για εκπαιδευτικούς λόγους, αδυνατεί να τους παρέχει, καλλιεργώντας παράλληλα τις δεξιότητές τους με δράσεις ψυχοπαιδαγωγικού χαρακτήρα. Ταυτόχρονα, δίνει τη δυνατότητα στους γονείς τους να εξασφαλίσουν ωφέλιμο χρόνο, προκειμένου είτε να αποκτήσουν/βελτιώσουν  τις επαγγελματικές τους δεξιότητες, είτε να αναζητήσουν μία θέση εργασίας και να ενταχθούν στην ευρύτερη αγορά εργασίας.

Οι υπηρεσίες που παρέχει δωρεάν το Κέντρο σε μαθητές Δ’- Στ’ Δημοτικού και Α’- Γ’ Γυμνασίου είναι ενισχυτική διδασκαλία, Φιλολογικά μαθήματα, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, μαθήματα Αγγλικής & Γερμανικής Γλώσσας, H/Y, Ρομποτική, Φωτογραφία και δημιουργική απασχόληση σε παιδιά 3-6 ετών.

Τι πιστεύεις ότι έχουν μεγαλύτερη ανάγκη τα παιδιά που υποστηρίζονται από το Κέντρο;

Τα παιδιά που έρχονται στο Κέντρο μας, χρειάζονται σίγουρα μαθησιακή υποστήριξη, αλλά δεν είναι αυτή η πρωταρχική τους ανάγκη. Αυτό που έχουν ανάγκη σχεδόν όλα τα παιδιά και είναι και κύριο μέλημά μας, είναι η δημιουργία φιλικών σχέσεων με άλλα παιδιά της ηλικίας τους και η απόκτηση καινούριων φίλων, η δημιουργία σχέσεων εμπιστοσύνης με τους καθηγητές τους, αλλά και τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Κέντρου μας. Ο μεγάλος μας στόχος είναι να αποκτήσουν τα παιδιά ευρύτερες κοινωνικές δεξιότητες, μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία και όχι μόνο, καθώς και να ενταχθούν ομαλά στον ευρύτερο αστικό ιστό αντιμετωπίζοντας τις δυσκολίες της σημερινής εποχής.

Τι είναι αυτό που σου δίνει μεγαλύτερη ικανοποίηση στη δουλειά σου;

Η μεγαλύτερη μου χαρά και ικανοποίηση σε αυτήν τη δουλειά είναι που είμαι πάντα ανάμεσα σε παιδιά και τα βλέπω να μεγαλώνουν και να εξελίσσονται και κάποιες φορές γίνομαι κι εγώ πάλι παιδί. Ειδικά όταν σε κοιτάνε στα μάτια και σου χαμογελάνε και με τον τρόπο τους σε ευχαριστούν που είσαι κοντά τους σε ό, τι κι αν χρειαστούν τα ίδια και οι οικογένειές τους. Το χαμόγελο στα πρόσωπα των παιδιών, είναι και θα είναι η μεγαλύτερη μου ανταμοιβή!

Τελευταία άρθρα