ΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑ
Eshop

19 Ιουλίου – Προληπτική εκκένωση του Ξενώνα Βρεφών στο Αναρρωτήριο Πεντέλης

Χθες, Τρίτη 19 Ιουλίου, η Αττική βρέθηκε αντιμέτωπη, για μία ακόμη φορά μέσα στο καλοκαίρι, με τον εφιάλτη της πυρκαγιάς, η οποία μας ανάγκασε να εκκενώσουμε τον Ξενώνα Βρεφών μας στο Αναρρωτήριο Πεντέλης.

Με τις πρώτες αναφορές για τη φωτιά στο Νταού Πεντέλης έσπευσαν αμέσως οι επίγειες δυνάμεις, με στόχο τον άμεσο έλεγχό της. Ωστόσο, η γρήγορη επέκτασή της μας υποχρέωσε να προβούμε στην εκκένωση του Ξενώνα μας και τη μεταφορά των βρεφών και του προσωπικού μας, στο Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Αττικής «Η ΜΗΤΕΡΑ», όπου παραμένουν ασφαλή μέχρι και αυτήν τη στιγμή. Η φιλοξενία τους θα συνεχιστεί υπό τον φόβο της αναζωπύρωσης, μέχρι να είμαστε σίγουροι ότι η επιστροφή τους δεν θα ενέχει κανέναν κίνδυνο.

Είμαστε βαθιά συγκινημένοι από την αξιοθαύμαστη στάση των βρεφονηπιοκόμων μας που έσπευσαν εκτάκτως για να συνοδεύσουν τα βρέφη, προκειμένου να φτάσουν απόλυτα ασφαλή στον προορισμό τους.

Ευχαριστούμε θερμά το ΜΗΤΕΡΑ για τη φιλοξενία, την υποστήριξη της αστυνομίας, των εργαζομένων και των Αντιδημάρχων του Δήμου Πεντέλης, καθώς και για το προσωπικό ενδιαφέρον του Δημάρχου Βριλησσίων. Επιπλέον, ευχαριστούμε πολύ τον κύριο Γιάννο Λιβανό, Πρόεδρο του Δ.Σ του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής, για τα όμορφα λόγια: «Πολλά ευχαριστώ στο προσωπικό του κέντρου βρεφών και των “Παιδικών Χωριών SOS”, το οποίο με χαμόγελο, ψυχραιμία, ενσυναίσθηση και αποτελεσματικότητα διαχειρίστηκε την κρίση».

Τέλος, η κινητοποίηση των έφηβων εθελοντών, οι οποίοι ήρθαν με τα ποδήλατά τους από διάφορες περιοχές για να βοηθήσουν, μας γεννάει τεράστια αισιοδοξία για την επόμενη γενιά και το μέλλον που μπορεί να χτίσει.

Η σκέψη μας δίπλα στους διασώστες, στο Πυροσβεστικό Σώμα, στους εθελοντές, σε όσους αναγκάζονται να αφήσουν τα σπίτια τους και σε όσους δίνουν μάχη με τις φλόγες. Ευχαριστούμε που, στις πιο δύσκολες στιγμές, είστε εκεί για όλους μας.

Τελευταία άρθρα