ΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑ
Eshop

Mνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Παντείου Πανεπιστημίου και των Παιδικών Χωριών SOS

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν, την Τρίτη 20 Ιουνίου 2023η Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών Καθηγήτρια, Χριστίνα Κουλούρη, και ο Πρόεδρος Δ.Σ. των Παιδικών Χωριών SOS, Αντώνης Αλακιώτης. 

Κατά την τελετή υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας παρέστησαν από το Τμήμα Ψυχολογίας ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος, Καθηγητής Παναγιώτης Κορδούτης και η Επίκουρη Καθηγήτρια Βασιλική Γιωτσίδη, καθώς και εκ μέρους των Παιδικών Χωριών SOS, η Υπεύθυνη του Προγράμματος “Mental Health Hub”, Χρυσάνθη Τάτση.

Μέσω του μνημονίου συνεργασίας, τα συμβαλλόμενα μέρη αποσκοπούν στην προώθηση και ανταλλαγή νέων γνώσεων, καθώς και στην ανάπτυξη προγραμμάτων και υπηρεσιών στον τομέα της έρευνας, της εκπαίδευσης και της ενδυνάμωσης και υποστήριξης της κοινότητας, με απώτερο στόχο τη διασφάλιση και την προαγωγή της ψυχικής υγείας των παιδιών, των εφήβων και των νέων στη χώρα. Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου μνημονίου συνεργασίας, βρίσκεται σε εξέλιξη κλινική έρευνα για την εμπειρική τεκμηρίωση θεραπευτικής προσέγγισης που να ανταποκρίνεται κατάλληλα στις ανάγκες ψυχικής υγείας των ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων στην Ελλάδα, σε συνεργασία και με την Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Ειδικότερα, με το μνημόνιο συνεργασίας προγραμματίζονται δράσεις για την αμφίδρομη σύνδεση της εμπειρικά τεκμηριωμένης γνώσης με τις πρακτικές και κλινικές εφαρμογές της επιστήμης της ψυχολογίας στην κοινότητα, όπως:

  • Ανάπτυξη ερευνητικών μελετών, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και παρεμβάσεων υποστήριξης της κοινότητας
  • Συνδιοργάνωση επιστημονικών εκδηλώσεων, εργαστηρίων, συνεδρίων και δραστηριοτήτων ευαισθητοποίησης της κοινότητας
  • Πρακτική άσκηση των φοιτητών και των φοιτητριών του Τμήματος Ψυχολογίας στις δομές των Παιδικών Χωριών SOS
  • Εκπαίδευση και προγράμματα ανάπτυξης κλινικών και θεραπευτικών ικανοτήτων για το προσωπικό των Παιδικών Χωριών SOS
  • Ενίσχυση της επιστημονικής συνεργασίας μέσω του σχεδιασμού, της από κοινού συγγραφής και του συντονισμού διεθνών, ευρωπαϊκών και εθνικών ερευνητικών προγραμμάτων.

Τελευταία άρθρα