ΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑ
Eshop

O Όμιλος Mantis στηρίζει τα Παιδικά Χωριά SOS

Ο Όμιλος Mantis, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην τοπική κοινωνία της Βορείου Ελλάδας, στηρίζει τα Παιδικά Χωριά SOS και ενισχύει τη λειτουργία του Κέντρου Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης στη Θεσσαλονίκη.

 

Η δωρεά πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και αφορά την ενίσχυση του έργου του φιλανθρωπικού Σωματείου, μέσω της οικονομικής υποστήριξης αναγκών του Κέντρου, καλύπτοντας μέρος των εξόδων της μισθοδοσίας των Καθηγητών Φυσικής, Μαθηματικών, Φιλολογικών και Αγγλικών για ένα χρόνο, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία συμβάλλει στη διατήρηση των υπηρεσιών του και την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του.

 

Τα Παιδικά Χωριά SOS, από το 2012, μέσα από τη λειτουργία των Κέντρων Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας σε δέκα σημεία σε όλη την Ελλάδα, προσφέρουν σε περισσότερες από 5.000 οικογένειες ψυχολογική υποστήριξη, εκπαιδευτικές και παιδαγωγικές υπηρεσίες, συμβουλευτική και υλική βοήθεια, με σκοπό να αποτραπεί το ενδεχόμενο διάλυσής τους. Μέσα από τη λειτουργία του Κέντρου Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης προσφέρονται δωρεάν υπηρεσίες μαθησιακής υποστήριξης και πολιτιστικές δραστηριότητες σε 220 παιδιά ευάλωτων οικογενειών, με στόχο την κάλυψη αναγκών τις οποίες η οικογένειά τους, για οικονομικούς ή/και εκπαιδευτικούς λόγους αδυνατεί να τους παρέχει.

 

Σημειώνεται, ότι πέραν της συγκεκριμένης δωρεάς για την ενίσχυση του Κέντρου Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης, ο Όμιλος Mantis στηρίζει τα Παιδικά Χωριά SOS με τη δωρεά προϊόντων, όπως σοκολάτες νερό, μπαταρίες και ρύζι.

Τελευταία άρθρα