ΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑ
Eshop

Η 19χρονη Μέγκυ κάνει το όνειρό της πραγματικότητα

Η Μέγκυ είναι 19 χρονών και υποστηρίζεται από το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στην Κυψέλη από το 2015, όταν η οικογένειά της είχε πληγεί από την οικονομική κρίση.

Σήμερα, 5 χρόνια αργότερα, η Μέγκυ κάνει ένα μεγάλο βήμα πιο κοντά στο όνειρό της καθώς ξεκινάει τις σπουδές της κερδίζοντας μία υποτροφία πλήρους φοίτησης από την AXA-Ασφαλιστική για το BCA College. Με σχέδια να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και ενθουσιασμό για τις διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς αποφάσισε να ακολουθήσει τον κλάδο των τουριστικών σπουδών. Ενθουσιασμένη γι’αυτό το νέο της ξεκίνημα, αλλά και αγχωμένη ταυτόχρονα, ήδη θέλει να φαντάζεται τον εαυτό της σε μια θέση διοίκησης μεγάλου ξενοδοχείου και αργότερα στη δική της επιχείρηση!

Διάβασε παρακάτω περισσότερα για εκείνη, τις σπουδές της και τα όνειρά της αλλά και πως η συνεργασία της με το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στην Κυψέλη την βοήθησε να πετύχει τους στόχους της.

 

-Πες μας λίγα λόγια για εσένα.

Με λένε Μέγκυ, είμαι 19 χρονών, και σπουδάζω στο BCA College. Υποστηρίζομαι από το Κέντρο Στήριξης της Αθήνας από το 2015 και μέσα από τη συνεργασία μου με το Κέντρο κέρδισα μία υποτροφία πλήρους φοίτησης από την AXA Ασφαλιστική με την υποστήριξη του BCA College.

Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με τη γυμναστική. Βέβαια, τον τελευταίο καιρό ο ελεύθερος μου χρόνος είναι περιορισμένος καθώς μαθαίνω δύο ξένες γλώσσες, Αγγλικά και Γερμανικά και σε συνδυασμό με τις σπουδές μου το πρόγραμμα μου είναι αρκετά απαιτητικό.

 

-Ποιες είναι οι σπουδές που θα ακολουθήσεις με την υποτροφία που κέρδισες; Πώς προέκυψε αυτή η επιλογή σπουδών;

Ο κλάδος σπουδών που θα ακολουθήσω είναι το Hospitality & Tourism Management. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη και λίγο αγχωμένη για αυτό το νέο ξεκίνημα.

Πιστεύω ότι είναι ένας πολύ ενδιαφέρων κλάδος καθώς σου δίνει την ευκαιρία να γνωρίσεις νέες κουλτούρες. Ως άτομο είμαι αρκετά κοινωνική, εξωστρεφής και μου αρέσει να γνωρίζω ανθρώπους από διαφορετικούς πολιτισμούς. Αυτό το χαρακτηριστικό της προσωπικότητάς μου είναι κάτι που έλαβα υπόψη μου για την επιλογή αυτού του κλάδου. Πέρα από αυτό, ως νέα στην αγορά εργασίας σκέφτηκα και την επαγγελματική αποκατάσταση, καθώς ο τουρισμός είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής οικονομίας.

 

-Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου μετά τις σπουδές σου; Υπάρχει κάτι ‘’μεγαλύτερο’’ που θέλεις να καταφέρεις μέσα από αυτές;

Αν και ακόμα είναι νωρίς, θα μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου στο management κάποιου μεγάλου ξενοδοχείου. Θα ήθελα σίγουρα να ταξιδέψω και να δουλέψω σε άλλες χώρες, αφού πρώτα εργαστώ και κάνω την πρακτική μου στην Ελλάδα. Έπειτα, έχοντας κάνει τα πρώτα μου βήματα, θα σκεφτόμουν να κάνω και μία δική μου επιχείρηση, γιατί όχι; Είμαι ανοιχτή σε νέες προκλήσεις.

Το καλό είναι ότι οι σπουδές που έχω επιλέξει με μαθαίνουν όχι μόνο πώς να είμαι ένας manager σε ένα ξενοδοχείο αλλά μου μεταφέρουν αρκετά σφαιρική γνώση γύρω από τη φιλοξενία και την εστίαση η οποία σίγουρα θα με βοηθήσει στο μέλλον.

 

-Πώς πιστεύεις ότι σε έχει βοηθήσει το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας;

Υποστηρίζομαι από το Κέντρο Στήριξης περίπου 5 χρόνια, από το 2015. Αρχικά, ξεκίνησε η αδερφή μου μαζί με τη μητέρα μου ύστερα από προτροπή του δασκάλου της στο σχολείο. Στην συνέχεια ξεκίνησα να υποστηρίζομαι και εγώ. Η συνεργασία μου με το Κέντρο Στήριξης είναι μεγάλη χαρά για εμένα γιατί αρχικά γνώρισα υπέροχους ανθρώπους που κάνουν σπουδαίο έργο, όχι μόνο με τη δική μου οικογένεια, έπειτα με βοήθησαν και με καθοδήγησαν να ανακαλύψω τι είμαι ικανή να κάνω με βάση την προσωπικότητα και τις ικανότητες μου. Είμαι πολύ χαρούμενη και ευγνώμων που ήρθα σε επαφή μαζί τους.

Τελευταία άρθρα