ΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑ
Eshop

Οι άνθρωποί μας, η ψυχή μας – Βιβή Λυγκόζη

Η συγκεκριμένη ενότητα του περιοδικού είναι αφιερωμένη στους ανθρώπους μας. Την ψυχή των Παιδικών Χωριών SOS, που κάθε μέρα δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, έτσι ώστε όλα τα παιδιά να μεγαλώνουν σε μια οικογένεια, με αγάπη, σεβασμό και ασφάλεια. Αυτή τη φορά, θα γνωρίσουμε τη Βιβή Λυγκόζη, Κοινωνική Λειτουργό και Συντονίστρια στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας Κομοτηνής.

 

Πώς είναι μία τυπική μέρα στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας Κομοτηνής;

Μια τυπική ημέρα στο Κέντρο ποικίλει ανάλογα με τις ανάγκες των οικογενειών και το βαθμό των δυσκολιών που προκύπτουν. Συνήθως, είναι γεμάτη από παιδικές φωνές και χαμόγελα. Καθημερινά, δεχόμαστε νέα αιτήματα και γονείς για συμβουλευτική υποστήριξη με την Κοινωνική Λειτουργό, αναφορικά με ζητήματα που αφορούν τη σχέση τους με τα παιδιά και την οικογένεια. Προσφέρουμε μαθησιακή υποστήριξη και λογοθεραπεία στα παιδιά και εκπαιδευτική βοήθεια, από ειδική παιδαγωγό, σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες. Επιπλέον, οι γονείς και τα παιδιά λαμβάνουν ψυχολογική υποστήριξη από την ψυχολόγο μας. Σε κάθε περίπτωση προηγείται η εκτίμηση και η διάγνωση. Δε θα μπορούσαν να παραλειφθούν οι ψυχοπαιδαγωγικές δραστηριότητες και οι παρεμβάσεις στην κοινότητα. Καθημερινά, αναπτύσσεται η δικτύωση με άλλες υπηρεσίες, Συλλόγους και σχολεία της Κομοτηνής. Η διεπιστημονική ομάδα συνεργάζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να αντιμετωπίσει τις ανάγκες και τις δυσκολίες της καθημερινότητας.

 

Τι πιστεύεις ότι έχουν μεγαλύτερη ανάγκη τα παιδιά που υποστηρίζονται από το Κέντρο;

Τα παιδιά έχουν την ανάγκη να νιώσουν πως ανήκουν σε μια ομάδα, να συζητήσουν για όσα τους προβληματίζουν και να δημιουργήσουν νέες φιλίες. Έχουν ανάγκη από σεβασμό, αγάπη, φροντίδα, κατανόηση, υποστήριξη και δημιουργικότητα.

 

Τι είναι αυτό που σου δίνει μεγαλύτερη ικανοποίηση στη δουλειά σου; 

Η αποτελεσματική συνεργασία με τις οικογένειες και η επίτευξη των από κοινού στόχων μας, αλλά και των ίδιων, είναι αυτό που μου επιφέρει τη μεγαλύτερη ικανοποίηση στη δουλειά μου. Τα χαμόγελα στα πρόσωπα των παιδιών είναι, επίσης, κάτι που μου δίνει δύναμη να συνεχίσω. Σημαντική για μένα είναι η εμπιστοσύνη, ο σεβασμός και η αλληλοϋποστήριξη μεταξύ των επαγγελματιών και η συνεργασία με τους/τις συναδέλφους/ισσες μου, τονίζοντας τη σημασία της διεπιστημονικότητας.

 

Τελευταία άρθρα