ΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑ
Eshop

Εγκαίνια των νέων χώρων των Παιδικών Χωριών SOS στην Πάτρα με την πολύτιμη υποστήριξη δωρητών

Τα Παιδικά Χωριά SOS, συνεχίζοντας την έμπρακτη δέσμευσή τους και συμβολή σε θέματα ενδυνάμωσης ευάλωτων οικογενειών και παιδιών, εγκαινίασαν τη Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου τους νέους χώρους του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας και του Κέντρου Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης της Πάτρας, ένα έργο που πραγματοποιήθηκε με δωρεά της εταιρίας “Air Windmill Energy SA, με σκοπό τη στήριξη  ακόμη περισσότερων παιδιών και των οικογενειών τους στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας.

 

Η ανακαίνιση των χώρων δημιούργησε επιπλέον αίθουσες εκπαίδευσης, λογοθεραπείας, ειδικής αγωγής, εξασφαλίζοντας την ακόμη πιο αναβαθμισμένη και ποιοτική στήριξη στην τοπική κοινωνία. Με τη σημαντική στήριξη των δωρητών και υποστηρικτών του, τα Παιδικά Χωριά SOS συνεχίζουν να παρέχουν ένα ακόμη πιο ασφαλές και λειτουργικό εκπαιδευτικό περιβάλλον.

 

Στα εγκαίνια μίλησαν ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, Μπονάνος Χαράλαμπος, ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Δρ. Δρίτσας Ιωάννης, ο Γενικός Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS, Γιώργος Πρωτόπαπας, ο κύριος Απόστολος Μόσχοβος, στον οποίο απονεμήθηκε η πλακέτα του «Φίλου και Ευεργέτη» για την εξαιρετικής σημασίας χορηγία της εταιρίας του “Air Windmill Energy SA” και η Υπεύθυνη των Προγραμμάτων Πελοποννήσου των Παιδικών Χωριών SOS, Κατερίνα Παπαθεοφίλου. Ανάμεσα στις ομιλίες, ξεχώρισε εκείνη της κυρίας Διονυσίας, της οποίας τα παιδιά υποστηρίζονται από το πρόγραμμα του Οργανισμού, τα τελευταία χρόνια, η οποία μίλησε για την εμπειρία της από τα Κέντρα, προκαλώντας τη συγκίνηση των παρευρισκόμενων.

 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας, του Ξενώνα Αστέγων του Δήμου Πάτρας, της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου Παίδων, του Κέντρου Κοινότητας, του Συλλόγου Κοινωνικών Λειτουργών, καθώς και εκπρόσωποι του ΑΣΠ Προμηθέα Πατρών, του Μητροπολιτικού Κολεγίου, του Συλλόγου Πολυτέκνων, της Χορωδίας Cantelena, του Οργανισμού Safety Project, αλλά και εθελοντές, εξυπηρετούμενοι και σπουδαστές του ΙΕΚ Δέλτα 360ο, το οποίο διοργάνωσε και υλοποίησε με αγάπη όλες τις δραστηριότητες για τα παιδιά που πλαισίωσαν τη γιορτή.

 

Ο Γενικός Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS, κος Γιώργος Πρωτόπαπας, δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά και συναισθήματα βαθιάς συγκίνησης, σήμερα γιορτάζουμε την επέκταση του έργου των Παιδικών Χωριών SOS στην Πάτρα, για την ψυχική και εκπαιδευτική ευημερία ακόμα περισσότερων παιδιών και των οικογενειών τους. Αυτό το έργο είναι αποτέλεσμα της αφοσίωσης και της συνεργασίας της κοινωνίας μας και των δωρητών μας, που προσφέρουν την ανιδιοτέλεια τους για να υποστηρίξουν το έργο μας. Ευχαριστούμε θερμά τους δωρητές μας και κάθε έναν ξεχωριστά που συνέβαλε σε αυτό το έργο. Η αλληλεγγύη και η αμοιβαία στήριξη είναι οι θεμέλιοι λίθοι της αποστολής μας και σήμερα τιμούμε αυτές τις αξίες με την παράδοση των νέων χώρων».

 

Τα Κέντρα λειτουργούν στην Πάτρα, από το 2017, και στεγάζονται στο οίκημα της οδού Αθανασίου Διάκου 70, που προσφέρθηκε από δωρεά της αείμνηστης Ελένη Διγενοπούλου Ζαφειροπούλου, παρέχοντας δωρεάν υπηρεσίες, όπως συμβουλευτική γονέων, ψυχολογική υποστήριξη παιδιών και γονέων, ψυχοθεραπευτική παρέμβαση, λογοθεραπεία, ειδική αγωγή σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και ψυχοπαιδαγωγικές δραστηριότητες, και παράλληλα, υποστηρίζουν, όχι μόνο τη σχολική πρόοδο, αλλά τη γενικότερη ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών μέσα σε ένα ασφαλές παιδαγωγικό περιβάλλον. Τα λειτουργικά έξοδα για το 2024 καλύφθηκαν από δωρεά του The Hellenic Initiative Αμερικής, Αυστραλίας και Καναδά.

Τελευταία άρθρα