ΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑ
Eshop

Τα Παιδικά Χωριά SOS συνεχίζουν τη στήριξη των πληγέντων στη Θεσσαλία και τον Έβρο

Τα Παιδικά Χωριά SOS επιβεβαιώνουν τη συνεχή δέσμευσή τους στο έργο τους, προχωρώντας σε δράσεις αλληλεγγύης που αποκρίνονται άμεσα στις ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών που έχουν ανάγκη. Στο πλαίσιο αυτό, βρέθηκαν, πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, για δεύτερη φορά στη Θεσσαλία για την παράδοση μεγάλης ποσότητας υλικής βοήθειας, αναδεικνύοντας την έμπρακτη δέσμευση και τη συνεπή παρουσία των Παιδικών Χωριών SOS στην τοπική κοινωνία.

 

Η παράδοση υλικής βοήθειας περιλάμβανε έπιπλα, εκτυπωτές, ψυγεία, παιχνίδια, σχολική και γραφική ύλη και άλλο εξοπλισμό, καλύπτοντας σημαντικό μέρος των αναγκών του 30ου Νηπιαγωγείου Τρικάλων. Η πρωτοβουλία  αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των έκτακτων υποστηρικτικών δράσεων του Οργανισμού στη Θεσσαλία που γίνεται με τη χορηγία των ομογενών μας AHEPA Canada.

 

Τον εξοπλισμό παρέλαβαν ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, κος Χρήστος Τρικάλης και η εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Νομού Τρικάλων, κα. Σοφία Ξάνθη. Με αυτό τον τρόπο, τα Παιδικά Χωριά SOS εκφράζουν το βαθύ αίσθημα αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας που πλήττονται από φυσικές καταστροφές, δείχνοντας πρακτική ανταπόκριση και στήριξη σε δύσκολες στιγμές.

 

Παράλληλα με την υλική βοήθεια, τα Παιδικά Χωριά SOS υλοποιούν επιμορφωτικά σεμινάρια σε συνεργασία με το ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας για τους εκπαιδευτικούς σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, με θέμα: «Αναγνώριση, διαχείριση και αντιμετώπιση του ψυχικού τραύματος στα παιδιά και στους εφήβους, τραύμα που προήλθε από θεομηνία, φυσική καταστροφή». Στόχος των σεμιναρίων είναι η ενημέρωση των εκπαιδευτικών για την υποστήριξη και ενδυνάμωση των παιδιών και εφήβων στην αντιμετώπιση του ψυχικού τραύματος μετά από φυσικές καταστροφές. Στο πρώτο σεμινάριο, που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, συμμετείχαν 365 εκπαιδευτικοί, αναδεικνύοντας με εμφαντικό τρόπο την ανάγκη για τέτοιες πρωτοβουλίες και το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών για τη στήριξη των παιδιών και των εφήβων σε περιόδους κρίσης. Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν τέσσερις ημερίδες σε Τρίκαλα, Καρδίτσα, Λάρισα και Βόλο, ενώ αντίστοιχες επιμορφωτικές ενέργειες για τους εκπαιδευτικούς, αλλά και υποστηρικτικές ψυχοπαιδαγωγικές δράσεις για τα παιδιά, γίνονται και σε όλα τα σχολεία του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

 

Ο Γενικός Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS, κος Γιώργος Πρωτόπαπας, τόνισε: «Η συνεχής παρουσία μας στην κοινωνία αντικατοπτρίζει τη δέσμευσή μας να υποστηρίζουμε τις κοινότητες που ζούμε και εργαζόμαστε. Προσφέρουμε όχι μόνο υλική βοήθεια αλλά και παιδαγωγική υποστήριξη, επιδιώκοντας να δώσουμε στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς τα εργαλεία που χρειάζονται για την αντιμετώπιση των δυσκολιών. Συνεχίζουμε το έργο μας με αφοσίωση και είμαστε ευγνώμονες που έχουμε τη στήριξη της κοινωνίας και των συνεργατών μας.»

Τελευταία άρθρα